contrast

Contrast
verhogen

text_increase
Vergroot
tekst

Uitnodigende Buitenruimte

De omgeving rondom basisvoorzieningen moet uitnodigend en toegankelijk zijn ingericht om de leefbaarheid in dorpen te bevorderen. Om dit te realiseren, kijken we in dit project samen met inwoners, ondernemers en zorgorganisaties in de dorpen hoe uitnodigend de buitenruimte is. Daarbij onderzoeken we wat zou helpen om de buitenruimte toegankelijker te maken en hoe de buitenruimte het contact tussen buurtgenoten kan versterken.

In 2024 onderzoekt de projectgroep wat “uitnodigend en toegankelijk” precies betekent voor professionals en inwoners. Ook bekijken we welke basisvoorzieningen aanwezig zijn in dorpen, zoals vastgesteld door de projectgroep “basisvoorzieningen op orde”. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd in Strijen.

In 2024 onderzoekt de projectgroep wat “uitnodigend en toegankelijk” concreet betekent

Eind 2024 willen we binnen bestaand beleid kansen en mogelijkheden beschrijven om de toegankelijkheid van de openbare ruimte te vergroten. Daarnaast zal bij nieuwbouwprojecten en grote renovaties worden ingezet op een meer toegankelijke en uitnodigende indeling van de openbare ruimte.

Meer informatie

Heb je een vraag over dit project? Neem contact op met de projectleider: 

Diego Almazan

Deelnemende partijen

Gemeente Hoeksche Waard
Bres
GGD