contrast

Contrast
verhogen

text_increase
Vergroot
tekst

Hoeksche Gezondheid

Binnen het project Hoeksche Gezondheid ondersteunen wij professionals om op basis van de principes van positieve gezondheid inwoners te benaderen. Hierbij richten we gesprekken tussen inwoners en professionals op gezondheid in plaats van ziekte.

In het kader van positieve gezondheid heeft de projectgroep gezamenlijke uitgangspunten vastgesteld over hoe we in de gemeente Hoeksche Waard op een andere manier met ziekte, zorg en gezondheid kunnen omgaan. Ook wel, hoe we het ‘andere gesprek’ kunnen voeren. Dit project is een beweging om dit ‘andere gesprek’ breder op gang te brengen. We gaan zorg- en welzijnsprofessionals ondersteunen om op basis van de principes van positieve gezondheid inwoners te benaderen. Gesprekken tussen inwoners en professionals richten zich op gezondheid in plaats van ziekte. Hierdoor wordt zelfredzaamheid bevorderd en preventie in de hand gewerkt.

Het ‘andere gesprek’ tussen inwoners en zorg- en welzijnsprofessionals staat centraal dat zich richt op de gezondheid en gedrag van inwoners i.p.v. ziekte en zorg.

Het doel voor het einde van 2024 is dat de beweging tot het voeren van het ‘andere gesprek’ breder op gang gebracht in ‘s Gravendeel. Kennis over (positieve) gezondheid gedeeld met inwoners, vrijwilligers en zorg- en welzijnsprofessionals in het sociale domein in ‘s Gravendeel en heeft bij geselecteerde groep inwoners, vrijwilligers en/of zorg- en welzijnsprofessionals geleid tot een positieve houding en vaardigheden om dit toe te passen. Eind 2024 is er een evaluatie beschikbaar, waarbij aandacht wordt besteed aan het aantal bereikte professionals, vrijwilligers en inwoners, de beste praktijken en de opbrengst van het project.

Meer informatie

Heb je een vraag over dit project? Neem contact op met de projectleider: 

Marjan Boonzaaijer

Deelnemende partijen

GemeenteHW
Apotheek Numandsdorp & Klaaswaal
ZorgcampusHW
Hoeksche Waard Actief