contrast

Contrast
verhogen

text_increase
Vergroot
tekst

Uitvoeringsagenda WWZ heet voortaan Samen!

calendar_today juni 5, 2024
category Nieuws
person Redactie

Dit jaar zijn we in de Hoeksche Waard echt van start gegaan met het uitvoeren van onze agenda voor wonen, welzijn en zorg. Om te benadrukken dat we dit met alle verschillende partijen echt samen doen, heeft de uitvoeringsagenda een eigen naam en website gekregen.

 

We introduceren hiervoor de naam Samen!
Met als slogan: “meer voor elkaar”. Omdat we geloven dat we samen meer kunnen bereiken. Het hart van onze uitvoeringsagenda is ook om als samenleving meer voor elkaar klaar te staan. Het logo is geïnspireerd op de vorm van het eiland Hoeksche Waard, met daaronder het eiland Tiengemeten. De kleuren van ons logo zijn een combinatie van de kleuren van alle deelnemende organisaties. Deze kleuren zijn symbolisch voor onze onderlinge samenhang en samenwerking.

 

Bezoek onze website en abonneer je op de nieuwsbrief
Op deze vind je actuele informatie over onze twaalf gezamenlijke projecten, nieuws over belangrijke mijlpalen en contactgegevens van de projectleiders. Meld je aan voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van onze gezamenlijke vooruitgang. Uiteraard zijn we ook te vinden op LinkedIn.

 

Hoeksche Waard: Wonen, Welzijn & Zorg 2030
Zo lang mogelijk gezond blijven, voor onszelf en elkaar kunnen zorgen en leiding nemen over ons eigen leven. Dat willen we bereiken met de Uitvoeringsagenda Wonen, Welzijn en Zorg. Daarvoor is het nodig dat we nieuwe afspraken maken. Want de manier waarop we wonen, welzijn en zorg in de Hoeksche Waard hebben geregeld, is niet langer houdbaar als we nu niet in actie komen.

 

De afspraken zijn nodig, omdat er veel verandert in Nederland – en in de Hoeksche Waard. Mensen worden ouder, waardoor de vraag naar zorg groter wordt, terwijl het aantal zorgprofessionals afneemt. Tegelijkertijd blijven mensen langer thuis wonen, waardoor er meer behoefte is aan vernieuwende vormen van wonen. Hulp die voor de vorige generatie vanzelfsprekend was, zal er voor de nieuwe generatie ouderen niet vanzelfsprekend meer zijn. Daarom gaan we het met elkaar anders doen.