contrast

Contrast
verhogen

text_increase
Vergroot
tekst

Gemeenschapshuis “de Polderboom” in Goudswaard opent de deuren

calendar_today mei 16, 2024
category Nieuws
person Redactie
Goudswaard – Op zaterdag 3 februari opent gemeenschapshuis “de Polderboom”, gevestigd in een voormalig winkelpand aan de Polderboom 5 in Goudswaard, officieel zijn deuren. De officiële opening zal om 11.30 uur worden verricht door wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat van de gemeente Hoeksche Waard. Hierbij zullen genodigden aanwezig zijn. Vanaf 12.00 tot 15.00 uur is er ‘Open Huis’ zodat alle inwoners van Goudswaard en omstreken een kijkje kunnen nemen.
[ba_image_carousel use_nav=”off” use_pagi=”on” slide_count=”1″ pagi_bg=”rgba(34,34,34,0.2)” pagi_height=”12px” pagi_width=”12px” pagi_pos_y=”-40px” pagi_spacing=”4px” pagi_bg_active=”#222222″ _builder_version=”4.24.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][ba_image_carousel_child photo=”https://samenmeervoorelkaar.nl/wp-content/uploads/2024/04/557d3937-ab14-41d2-82f9-56c85bf8c806_thumb1440.jpg” photo_alt=”Gemeenschapshuis de Polderboom” _builder_version=”4.24.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/ba_image_carousel_child][/ba_image_carousel]

Sinds de sloop van dorpshuis “de Coorndijk” aan de van Gaesbeekstraat (in 2018) had Goudswaard geen enkele algemene ruimte meer beschikbaar waar inwoners konden samenkomen. Daarom heeft dorpsvereniging “de Coorndijk” het initiatief genomen om te komen tot een gemeenschapshuis in Goudswaard. Dit is gelukt met hulp van vrijwilligers, donaties en subsidie van de gemeente.

 

Het doel van dit gemeenschapshuis is om de leefbaarheid in Goudswaard te vergroten. Het is een openbare ruimte waar inwoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen zij genieten van een kopje koffie of thee, met elkaar een praatje maken, een spelletje doen, etc. Het gemeenschapshuis beschikt over een eigen keuken en er is plaats voor ca. 25 personen.

 

Bestaande plaatselijke maandelijkse activiteiten zoals ‘de koffiegenoten’, ‘het buurtsoepie’ en bestuursvergaderingen van de dorpsvereniging zullen voortaan plaatsvinden in het gemeenschapshuis. Maatschappelijke organisaties, zoals HW wonen, Welzijn Hoeksche Waard, Humanitas en Heemzicht zijn welkom om het gemeenschapshuis te gebruiken voor een activiteit of het houden van een spreekuur. Zo kunnen zij de inwoners, dichtbij huis, informeren of hulp bieden.
Ook gaan inwoners en maatschappelijke organisaties zich gezamenlijk inzetten om allerlei nieuwe activiteiten, voor jong en oud, te organiseren. Het gemeenschapshuis “de Polderboom” dient als de voorloper van het nieuw te bouwen dorpshuis.

 

Voor informatie over het gemeenschapshuis kan contact opgenomen worden via het e-mailadres depolderboom@dvdecoorndijk.nl Even binnenlopen kan natuurlijk ook.