contrast

Contrast
verhogen

text_increase
Vergroot
tekst

Belangrijke stap in de ambitie van de uitvoeringsagenda wonen, welzijn en zorg

calendar_today september 13, 2024
category Nieuws
person Annemieke van Driel-den Ouden

Samen! Meer voor elkaar zet een belangrijke stap in de ambitie van de uitvoeringsagenda wonen, welzijn en zorg: het creëren van een vitale gemeenschap waarin ook in de toekomst zorg beschikbaar blijft.

 

Samen met zorgorganisaties en gemeenten op de Zuid-Hollandse Eilanden heeft de Wonen, Welzijn en Zorg Alliantie  een snelle toets ingediend bij zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis. Die toets is nu goedgekeurd. Met de snelle toets wordt beoordeeld of een transformatievoorstel kans maakt op financiering vanuit IZA VVT. Het transformatievoorstel – dat we op de Zuid-Hollandse Eilanden, samen met betrokken zorgorganisaties én de gemeenten hebben opgesteld – versterkt de zelf- en samenredzaamheid van inwoners. Daarmee zetten we cruciale stappen om in een ouder wordende samenleving de zorg beschikbaar te houden voor wie dat echt nodig heeft. En dat krijgen we alleen voor elkaar als we samenwerken, tussen organisaties én regio’s.

 

Volgende stap is een transformatieplan uit te werken hoe we de ambities concreet vorm gaan geven.

Daarmee zetten we cruciale stappen om in een ouder wordende samenleving de zorg beschikbaar te houden voor wie dat echt nodig heeft.

Wilt u meer informatie?

Bianca den Ouden